Door te doneren

Doneren aan Geloven in Moerwijk
Geloven in Moerwijk
is een jonge, pionierende huis + tuin + keuken = kerk in de armste wijk van Den Haag, zo niet van Nederland; Moerwijk. Bij een traditionele kerk is het gebruikelijk dat de leden ‘de tienden‘ betalen. Maar in een wijk als Moerwijk waar 85% van de huishoudens hun rekeningen niet op tijd kan betalen, kunnen wij dat niet van hen vragen. Daarom zijn wij volledig afhankelijk van collectes, fondsen, subsidies en donaties.

Als beginnende kerk en netwerk kunnen wij niet eenvoudigweg niet zonder!

Doneren kan heel makkelijk, veilig, gratis en snel dmv iDeal via Geef.nl

Doneren kan natuurlijk ook door uw gift via uw eigen bankprogramma over te maken naar NL 82 BUNQ 2042 5094 50 tnv stichting Pionieren in Moerwijk

Stichting Pionieren in Moerwijk heeft een ANBI status en daardoor zijn uw financiële giften fiscaal aftrekbaar. Zie hiervoor onze ANBI pagina

Wat de Belastingdienst zegt over doneren.
Een gift aan een ANBI (algemeen nut beogende instelling) mag u aftrekken in uw aangifte inkomstenbelasting.Controleer wel even of de instelling inderdaad een ANBI is. Dat kan met ons Programma ANBI opzoeken.

U mag periodieke en gewone giften aan een ANBI aftrekken
U moet wel voldoen aan de voorwaarden. Wat die voorwaarden zijn en wat het verschil is tussen periodieke en gewone giften, leest u bij Periodieke giften en gewone giften. Wat is het verschil?

Periodieke giften mag u helemaal aftrekken, gewone giften niet
Want voor gewone giften gelden een drempel en een maximum. Het bedrag boven de drempel mag u aftrekken. Maar niet meer dan het maximumbedrag.

Het drempelbedrag en het maximumbedrag hangen af van uw drempelinkomen. Dat is het totaal van uw inkomsten en aftrekposten in box 1, 2 en 3. Als u online aangifte doet, hebben wij uw drempelbedrag ingevuld op het scherm waar u uw giften kunt aftrekken.

Het drempelbedrag is 1% van uw drempelinkomen, maar minimaal € 60. Wat u meer hebt gegeven, mag u aftrekken. Tot een maximumbedrag van 10% van uw drempelinkomen.

Hebt u een fiscale partner? Tel dan de giften van u en uw partner bij elkaar op
Bij gewone giften telt u ook de drempelinkomens op.
Weet u niet of u een fiscale partner hebt? Gebruik dan het hulpmiddel Welke heffingskortingen kan ik krijgen?.

Meer informatie over de aftrekbaarheid van uw gift(en) is re vinden op de website van de Belastingdienst