Buurttuinen in Moerwijk

Buurttuinen in Moerwijk
Buurttuinen in Moerwijk Buurttuin de Marcustuin Buurttuin de Viertuin Geloven in Moerwijk Den Haag Bettelies Westerbeek

 

 

 

 

Geloven in Moerwijk onderhoudt samen met de buren en buurtbewoners in Moerwijk een aantal buurtuinen. Waaronder Buurttuin de Marcustuin achter de Marcuskerk en Buurttuin de Viertuin achter de Mirtekerk.

Buurttuin de MarcusTuin in Moerwijk
Midden in Moerwijk ligt een mooie buurttuin, beter bekend als ‘de MarcusTuin’. Een stuk grond wat door Geloven in Moerwijk samen met de buurt is omgetoverd tot een echte ontmoetingsplek voor de wijk. Hier kan je je handen uit de mouwen steken of gewoon even in de zon een kop koffie drinken in goed gezelschap.
De tuin is iedere woensdag open van 10 tot 17 en iedere zaterdag van 10 tot 13 uur. Vaak wordt daarna gezamenlijk gegeten.

Daarnaast worden er regelmatig workshops, tuindagen en feestjes (zoals de Pizza-avonden) georganiseerd, hou hiervoor de agenda en onze Facebook-pagina in de gaten.

Buurttuin de ViertTuin in t Puntje van Moerwijk 
Midden in – letterlijk – t Puntje van Moerwijk, achter de MirteKerk, ligt de VierTuin. Een nu nog versteende tuin die we als Geloven in Moerwijk samen met de Baptistengemeente Den Haag en de buren tot een buurttuin om willen toeveren.Naast een groenere buurt, willen we van de Viertuin een een gezellige plek maken, waar kinderen kunnen leren over de natuur, we als buren elkaar kunnen ontmoeten én ook een betere regenwater opvang, realiseren.

Binnenkort gaan we aan de slag. Wil je weten wanneer? Hou dan de agenda en onze Facebook-pagina in de gaten.
Naast Geloven in Moerwijk organiseert de Baptistengemeente Den Haag soms ook mooie en zinnige bijeenkomsten in de Viertuin of in de Mirtekerk.

Binnentuinen worden Buurttuinen
Vanuit de buurttuinen worden ook kleine moestuinen aangelegd in de binnentuinen van Moerwijk, zou je zelf ook een moestuin willen? Of wil je in 1 van onze BuurtTuinen tuinieren? Neem dan contact op met Elemam, onze tuinman door een mailtje te sturen naar info@geloveninmoerwijk.nl met als onderwerp ‘Binnentuin BuurtTuin’

De Buurttuinen in Moerwijk worden mede mogelijk gemaakt door de inzet van onze vrijwilligers en een financiële bijdrage van Fonds 1818