Sociaal ondernemen in Moerwijk
Vanuit de PKN Pioniersplek en huis-tuin-en-keuken-kerk Geloven in Moerwijk, is er al 1 sociale onderneming gestart.
Te weten de Sociale Coöperatie Soco Soco.

En staan we op het punt een 2e sociale onderneming te starten; de MoerWIJk Coöperatie. Een Moerwijkse variant van de Delfshaven Coöperatie & de AfrikaanderWijk Coöperatie.

Over de MoerWIJk Coöperatie
De MoerWIJk Coöperatie wordt opgezet om gaten van verschillende (geld)stromen die uit de wijk weglekken te dichten: dus uitgaan van de kracht die in Moerwijk zelf zit.

Door en voor de Wijk!

Dit alles met als doel om de werkgelegenheid en economie in de wijk te stimuleren, niet door te subsidiëren, maar door het faciliteren van werk en ondernemerschap, via deMoerWIJk Coöperatie.

De MoerWIJk Coöperatie bundelt de krachten in de wijk en creëert werk en ondernemerschap zonder subsidies, maar door werk dat toch moet gebeuren, professioneel zoveel mogelijk door en voor de bewoners uit te voeren.

De MoerWIJk Coöperatie levert een maatschappelijk bedrijfskundige en administratieve oplossing voor de zelforganisaties en een ver- en beloningsinstrument. Hierdoor kunnen werk en klussen op professionele wijze mogelijk worden gemaakt voor mensen uit de wijk.

Meer weten? Op de hoogte blijven? Hou de site van de MoerWIJk Coöperatie in de gaten 😉

Heb je vragen hoe je vanuit een pioniersplek een sociale onderneming op kunt zetten en waar je op moet letten?
Neem dan even contact op met Edgar Neo via edgar@socosoco.cc / 06 34 196 796

Waarom dit een op de wijkgerichte onderneming belangrijk is, lees je in onderstaand artikel van
Nathan Rozema en Pieter Buisman

De Sociale Coöperaties, de WIJkcoöperatie als wijkgerichte sociale onderneming;
GAME-CHANGERS VOOR HET SOCIALE DOMEIN


Wijkeconomie begint en eindigt met lokaal ondernemerschap. Nu het sociale domein met minder geld meer moet bereiken,
is het zaak meer rendement te halen uit geldstromen en lokaal vermogen. Ondernemers en ondernemende burgers kunnen dat als geen ander.

In de meer traditionele wijkaanpak leek de wijkeconomie altijd meer een deel van de verpakking dan een speerpunt. Werk en inkomen waren weliswaar belangrijke factoren om van krachtwijken prachtwijken te maken, maar het economische beleidsveld leek weinig voeling te hebben met dit ‘gerommel’ in de marge van de ‘grote  economie’.

Wijkeconomie was vooral een onderwerp van de sociale agenda en om die economie te bevorderen werden gemeenten, de welzijnssector en woningcorporaties met subsidies en politieke druk aangezet tot een carrousel van goedbedoelde programma’s en projecten. Die draaiden vooral om de werkgelegenheid, activering, begeleiding en banencreatie. Maar voor ondernemerschap vanuit de mensen in de wijken zelf was vanuit deze geïnstitutionaliseerde wereld – hoe kan het ook anders – nauwelijks aandacht.

Artikel : Sociaal Bestek door Nathan Rozema en Pieter Buisman

Geloven in Moerwijk Moerwijk-Wijkcoöperatie-Geldstromen-Door-de-Wijk-emmer-Sociale-Coöperatie-Soco-Soco-1024x512 de Sociale Onderneming

 

Blijf via email op de hoogte

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven en op de hoogte te blijven

Laatste tweets